Menu

Theatersport 1

De Draaideur? Het Klachtenbureau? Gevonden voorwerpen? Ondertussen in..? Maak kennis met deze creatieve improvisatietheater-spelvormen in onze Theatersportcursus voor beginners.

In deze cursus maak je kennis met het fenomeen theatersport: een theatervorm waarbij improvisatie centraal staat. Je doet dit in de verschillende spelvormen, de zogenaamde games, die in vervolgcursussen in wedstrijdverband gespeeld zullen worden.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Improvisatiestructuur
  • Spelplezier
  • Samenspel
  • Verhaalopbouw
  • Interactie met het publiek

Theatersport 1 is voor beginners een speelse manier om vertrouwd te raken met de speelvloer. Voor de meer gevorderde speler is het dé plek om zich opnieuw de lichtheid van het spelen eigen te maken. De cursus vormt ook een goede basis voor andere theatercursussen. Heb je al eerder theater- of toneellessen gehad en wil je beginnen met theatersport? Dan moet je toch bij Theatersport 1 beginnen.
Na deze cursus kan je doorstromen naar Theatersport 2, waarin de wedstrijdvorm aan de orde komt. Wil je geen wedstrijden spelen? Dan kan je kiezen voor de vervolgcursus Improviseren.

“Op het toneel staan was iets wat ik al heel lang wilde maar nooit echt durfde. En gister stond ik dan op dat podium. Twee uur lang improviseerden we met behulp van het publiek allerlei scènes. Een beetje spannend, maar vooral ook ontzettend leuk.”
Maaike den Besten

Over de docent

Marieke van Laar

Opleiding: NT2 docent, Nederlandse taal en letterkunde, Leiderschapstrainingen. Werk: Docent theatersport, acteur/trainer bedrijfstheater en teambuilding bij Teamspeling, Toegepaste Improvisatie voor teams bij TheatersportWorkshops.nl, Presentatietrainer en Train-the-trainer bij (bedrijfs)opleidingen. Learning & Development deskundige. Hobby: Marieke speelt sinds 1994 bij diverse theatersportgroepen, waaronder Iets Anders en Met Haar Zonder Hem.

neem contact op