Menu

HUISgezelschap - productie najaar

Breng vergeten verhalen van de stad Utrecht tot leven. Haal je inspiratie uit Het Utrechts Archief en maak samen een voorstelling. Speel mee in het gloednieuwe HUISgezelschap van Theaterschool Utrecht!

Je gaat met theatermaker Lize van Olden werken aan een theaterstuk met als uitgangspunt ‘De stad als verhaal’. Je gaat met Het Utrechts Archief op zoek naar inspiratie en aanknopingspunten voor de voorstelling.
Voor deelname aan het HUISgezelschap is ambitie, inzet en commitment belangrijk. Je moet ook auditie doen om mee te kunnen doen.

We werken gedurende een half jaar aan

  • Spelplezier
  • Samenspel
  • Verdieping van spelkwaliteiten
  • Ontwikkelen van spelmateriaal vanuit bronnen (mede-makerschap)
  • Interactie met het publiek

De voorstelling is in het weekend van 23 en 24 januari 2021.

De productie HUISgezelschap is een vervolgcursus. Ervaring vanuit een basis- of vervolgcursus of andere theaterervaring is gewenst. Je krijgt na aanmelding een uitnodiging voor de auditie. Voor vragen kan je contact opnemen met de docent.

HUISgezelschap start in september en januari. Komen er plekken vrij, dan kan je na auditie instromen in januari.
Je kan ook kiezen voor deelname aan de jaarproductie STUKmaken, daarvoor hoef je geen auditie te doen.

De auditie is op een nog te bepalen datum in september.
De voorstelling is in januari.

Deze productie is een samenwerking van Theaterschool Utrecht met Het Utrechts Archief.

Over de docent

Lize van Olden

Opleiding: Acting HKU, Theaterdocent Toneelacademie Maastricht Werk: Vanaf 2006 werkzaam als actrice (o.a. Het Nationale Toneel, Het NUT, Aluin, RoTheater.) Vanaf 2008 daarnaast ook werkzaam als theaterdocent voor allerlei verschillende doelgroepen. zowel op Jeugdtheaterscholen als binnen het voortgezet- en basisonderwijs. Vanaf 2012 ook onderdeel van cabaretduo OLDENHERMANNS (Cameretten juryprijs 2014)

neem contact op