Menu

KinderenTheaterSpeelPlaats

In onze TheaterSpeelPlaats is elke les een nieuw avontuur! Hier leer je alles over acteren en theatermaken en speel je als afsluiting in een eindvoorstelling voor echt publiek!

In de wekelijkse lessen van de TheaterSpeelPlaats gaan kinderen in een groep van hun eigen leeftijd aan de slag als acteur en theatermaker. Ze leren de basisprincipes van het acteren onder leiding van een professionele theaterdocent. Bij de TheaterSpeelPlaatsen staat samen spelen en spelplezier voorop. Je eigen ideeën vormgeven op het podium, zelf personages verzinnen en spelen. Stap voor stap ontwikkel je je verder als acteur en ontwikkel je steeds meer vaardigheden. Speltechnieken, personages spelen, spelen met korte dialogen en misschien zelfs een keer oefenen met acteren voor een camera. De docent maakt van iedere les een weer een leuke uitdaging.

De laatste lessen van de cursus staan in het teken van de eindpresentatie: de groep bereidt een voorstelling voor die ze voor eigen publiek (ouders, vrienden, opa’s en oma’s!) spelen in de spotlights van de Theaterzaal. Bij de 10-12-jarigen is podiumervaring op doen een belangrijk onderdeel van hun spelontwikkeling. De eindpresentatie is bij de oudere kinderen een iets groter onderdeel dan bij de jongere kinderen.

Spelenderwijs werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Fantasie
  • Creativiteit
  • Zelfvertrouwen
  • Samenwerken en samenspelen
  • Presenteren

In een TheaterSpeelPlaats kan iedereen instromen. Kinderen stromen door op leeftijd tot aan de middelbare school. Bij de TheaterSpeelPlaats ontwikkel je vaardigheden als speler en acteur waar je iedere cursus weer op verder bouwt. Je blijft je acteerskills verbeteren door ieder jaar weer een stapje verder te gaan in deze cursus. Voor oudere leerlingen bieden we diverse vervolgcursussen aan die een logisch vervolg zijn op de TheaterSpeelPlaatsen. Bovendien is het mogelijk om naast de TheaterSpeelPlaatsen al uitstapjes te maken naar bijvoorbeeld Film of Musical in één van onze LABs.

Over de docent

Judith Borgers

lees meer neem contact op