Menu

ClownsLAB

Een rode neus, een lach en een traan. Clowns kijken vol enthousiasme naar de wereld en maken met overgave contact met het publiek. Het spelen van een clown gaat niet alleen over gek doen, maar juist ook om geduld kweken, om net op het juiste moment het publiek te verrassen. Heb je oog voor de gekkigheid in de wereld om je heen? Ben je van de uitbundige grappen of juist van de stille humor? Vind je het leuk om een uitdaging aan te gaan, dan is het ClownsLAB zeker iets voor jou!

In deze cursus maak je kennis met een specifieke manier van acteren en toneelspelen, namelijk die van een clown. We ontdekken op welke verschillende manieren je een clown tot leven kan laten komen. Bijvoorbeeld met tekst, zonder tekst, alleen met je lijf of juist alleen met je mimiek. Er is veel mogelijk als clown en uiteindelijk gaan we op zoek naar de clown in jou!

De cursus eindigt met een eigen gemaakte korte voorstelling waarin ons publiek jullie als clown kan ontmoeten. Er gaat hoe dan ook gelachen worden!

Spelenderwijs werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Fantasie en humor
  • Creativiteit
  • Rust en zelfvertrouwen
  • Samenwerken en samenspelen

ClownsLAB is een van de uitstapjes die je kunt maken naast de TheaterSpeelPlaats. Ook als je nog geen TheaterSpeelPlaats hebt gevolgd, kun je aan dit LAB meedoen. Op leeftijd stroom je vervolgens door naar een TheaterSpeelPlaats of ander LAB dat je leuk lijkt.

Over de docent

Bente van Arkel

Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Als theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs), bij Jeugdtheaterhuis Z-H, en bij theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

neem contact op