Menu

Kinderen (4-12 jr)Winterproductie Zuilen

Het is koud, de wind waait en jij staat op het punt het toneel te betreden en je glansrol in onze wintervoorstelling te spelen. Je denkt terug aan alles wat we bedacht, gemaakt en gedaan hebben: tijd voor winterse verhalen! Houd je van acteren, verhalen verzinnen én voor publiek spelen, dan is de Winterproductie wat voor jou!

In deze cursus werken we toe naar een voorstelling die in het teken staat van de winter, de spannende verhalen en knusse gezelligheid die daarbij komen kijken. Waar deze voorstelling precies over gaat, welke rollen er in voor komen en hoe het eruit ziet staat nog niet vast, want dat gaan we samen bedenken en maken. We gaan fantaseren over wat er allemaal bij de winter past, maken scènes, leren meer over acteren en voor een publiek spelen en gaan vooral een mooie voorstelling neerzetten.

Voor deze voorstelling gaan de kinderen in gesprek met vertel opa’s en oma’s uit Zuilen i.s.m. de Emigratie Generatie. We gaan in gesprek over hun reis, over het ervaren van de winter. Op basis van die verhalen maken we in een aantal repetities een korte Winterse voorstelling die we gaan spelen in de Theaterzaal van Theaterschool Utrecht op het Domplein.

Spelenderwijs werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Fantasie
  • Zelfvertrouwen
  • Eigen ideeën uiten en vormgeven
  • Samenwerken en samenspelen (ook in verbinding met de wijk Zuilen)

De Winterproductie geeft je de mogelijkheid om een grote voorstelling te maken en te spelen voor eigen en extern publiek. Het voorafgaand volgen van de TheaterSpeelPlaats is hiervoor handig, maar geen vereiste. Na deze cursus kun je op leeftijd doorstromen naar vervolgcursussen of je opnieuw inschrijven voor een nieuwe lente-productie.

Over de docent

Bente van Arkel

Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Als theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs), bij Jeugdtheaterhuis Z-H, en bij theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

lees meer neem contact op