Menu

Kinderen (4-12 jr)MusicalLAB

Tijdens MusicalLAB werken we toe naar een spetterende musical die we samen maken. We bedenken het verhaal, schrijven de liedjes, maken de dansen en spelen uiteindelijk onze musical in de theaterzaal voor publiek!

Wil je naast acteren je ook verdiepen in dansen en zingen, dan kan dat tijdens het MusicalLAB. Het lab is voor ieder niveau, dus of je nou al jarenlang speelt of nog nooit op het podium hebt gestaan, iedereen is welkom. We starten met het spelen van bekende scenes uit verschillende musicals zoals Annie, The Lion King, Peter Pan, Mathilda. Vervolgens kiesen we ons eigen verhaal of thema en werken we naar onze eigen musical toe. Tijdens het MusicalLAB kun je de talenten ontwikkelen en je kunsten laten zien tijdens de uitvoering. De cursus wordt afgesloten met een voorstelling in de grote zaal van de Theaterschool.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Creativiteit
  • Zelfvertrouwen
  • Samenwerken en samenspelen
  • Spelen/zingen en dansen voor publiek

Musical is een specifiek genre in de podiumkunsten. Bij Theaterschool Utrecht vallen de Musical cursussen niet in de ‘hoofdstraat’. Het is een LAB, voor kinderen die het leuk vinden om een interdisciplinaire cursus te volgen. Een vervolg stap zou zijn om je acteerskills beter te oefenen bij bijvoorbeeld een TheaterSpeelPlaats, een ander LAB of de Acteerklas en vanaf 14 jaar de Theaterklassen.

Over de docent

Eline Koelmans

Opleiding: Fontys Docent Theater Werk: Theaterdocent bij Cultuur Onderwijs, UCK Jeugdtheaterschool, Docent VO Revius (Wijk bij Duurstede), Theatermaker bij locatietheatergroep Locus (Deventer), actrice en maker bij collectief dedochters (Utrecht), trainingsactrice Fontys (Eindhoven en Tilburg). De laatste jaren geef en ontwikkel ik veel projecten in het primair en voortgezet onderwijs en ben ik CO-teacher in het onderwijs.

lees meer neem contact op