Menu

Kinderen (4-12 jr)FilosofieLAB

Wat als de zee op een dag plotseling verdwenen is? Wat als jullie aan de macht zouden zijn? Wat als wij theater zouden maken vanuit vragen die ons bezighouden? Dan zou het een fantastisch FilosofieLAB zijn, toch…? Wij gaan ons van alles afvragen, verder nadenken dan onze neus lang is. En met al onze antwoorden vooral theater maken, toneelspelen en onze verbeelding tot in het heelal gebruiken!

In deze cursus gaan we op zoek naar vragen die ons bezighouden. Vanuit deze vragen gaan we acteren, verhalen verzinnen, theatermaken en toneelteksten schrijven. Hierbij gebruiken we ook ideeën van de grootste denkers uit de geschiedenis. We bedenken, maken en spelen uiteindelijk een korte voorstelling voor ons eigen publiek, dat we een beetje aan het denken gaan zetten en/of een grootse boodschap willen vertellen.

Houd je van verhalen vertellen en vragen stellen, dan is dit een leuke cursus om én met theater bezig te zijn én al je ideeën en vragen over de wereld de ruimte te geven.

Spelenderwijs werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Fantasie
  • Filosoferen
  • Zelfvertrouwen
  • Eigen mening uiten en vormgeven
  • Samenwerken en samenspelen

FilosofieLAB biedt een inhoudelijke verdieping als je al eens een TheaterSpeelPlaats hebt gevolgd. Ben je helemaal nieuw bij Theaterschool Utrecht, dan kan je zeker beginnen met dit LAB en uiteindelijk op leeftijd doorstromen naar een TheaterSpeelPlaats of ander LAB dat je interesse wekt.

Over de docent

Bente van Arkel

Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Als theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs), bij Jeugdtheaterhuis Z-H, en bij theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

lees meer neem contact op