Menu

Kinderen (4-12 jr)TheaterSpeelPlaats

In onze TheaterSpeelPlaats is elke les een nieuw avontuur! Lees en beleef spannende verhalen terwijl je alles leert over acteren. Samen met andere kinderen je eigen ideeën vormgeven in een scene en leren presenteren.

In de wekelijkse lessen van de TheaterSpeelPlaats gaan kinderen in een groep van hun eigen leeftijd aan de slag als acteur. Ze leren de basisprincipes van het acteren onder leiding van een professionele theaterdocent. Bij de TheaterSpeelPlaatsen staat spelplezier voorop. Samen spelen, verhalen verzinnen, leren hoe je een scène speelt voor een publiek. Stap voor stap ontwikkel je je verder als acteur en ontwikkel je steeds meer vaardigheden.

De laatste lessen van de cursus staan in het teken van de eindpresentatie: de groep bereidt een voorstelling voor die ze voor eigen publiek (ouders, vrienden, opa’s en oma’s!) spelen.

Spelenderwijs werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Fantasie
  • Creativiteit
  • Zelfvertrouwen
  • Samenwerken en samenspelen
  • Presenteren

In een TheaterSpeelPlaats kan iedereen instromen. Kinderen stromen door op leeftijd tot aan de middelbare school. Bij de TheaterSpeelPlaats ontwikkel je vaardigheden als speler en acteur waar je iedere cursus weer op verder bouwt. Je blijft je acteerskills verbeteren door ieder jaar weer een stapje verder te gaan in deze cursus. Voor oudere leerlingen bieden we diverse vervolgcursussen aan die een logisch vervolg zijn op de TheaterSpeelPlaatsen. Bovendien is het mogelijk om naast de TheaterSpeelPlaatsen al uitstapjes te maken naar bijvoorbeeld Film, Musical, Filosofie, Clownerie in één van onze LABs.

Over de docent

Judith Borgers

lees meer neem contact op