Menu

Theaterweek in de zomervakantie

In de eerste week van de zomervakantie gaan wij nog even door met theatermaken, je hoeft je niet te vervelen!

Geef je op voor de Theaterweek tijdens de eerste week van de zomervakantie. Samen maken we in 4 dagen een voorstelling. Tijdens de week houden we ons natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM, de week kan doorgaan.

Een week lang theatermaken, acteren, spelen, ijsjes eten op het binnenplein, aan de slag met vormgeving, decor, kostuums en uiteindelijk de voorstelling spelen voor een klein publiek.

Het thema is wegdromen, dromen, afdwalen naar andere werelden en landen. We kunnen niet ver op vakantie deze zomer, maar we kunnen wel onze fantasie gebruiken om te verzinnen hoe je ideale vakantie of zelfs wereld eruit zou zien. Naast allerlei fijne dromen komt ook de andere kant van dromen voor bij; nachtmerries, stormen, tegenslagen etc.

We gebruiken als inspiratiebron het boek Ik neem je mee van Linde Faas.

De week begint maandagochtend om 9.30 uur. Iedere dag kom je naar het Domplein en daar ga je met je groepje aan de slag. De docenten Linda, Bente en Jesse zorgen voor een leuke afwisselende dag.

Er is veel animo voor de Zomerweek. We gaan drie groepen maken op leeftijd:
6-7 jr krijgt les van Jesse van Delft
8-10 jr krijgt les van Linda Bosch
10-12 jr krijgt les van Bente van Arkel

Je neemt je eigen lunch mee en wij zorgen voor fruit, limonade en ijsjes. Op donderdag om 14.00 uur speel je een voorstelling voor een klein publiek (publiek zit op 1,5 meter afstand). Waarschijnlijk kan ieder kind 1 iemand uitnodigen om te komen kijken.

Over de docenten

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

neem contact op

Bente van Arkel

Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Als theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs), bij Jeugdtheaterhuis Z-H, en bij theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

neem contact op

Linda Bosch

Opleiding: Theaterdocent - Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Werk: Artistiek verantwoordelijk voor Suburbia in de Buurt (Almere), docent en maker bij o.a. DEGASTEN (Amsterdam), Theater Na de Dam (Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Boedapest), UCK Jeugdtheaterschool (Utrecht), AJTS (Amsterdam), DOX (Utrecht), Jeugdtheaterhuis (Leiden), Hofplein (Rotterdam). Voorstellingen speelden op o.a. Over het IJ(2019&2018), Hofplein On Stage (2018), Boslab (2017), Fringe Amsterdam (2016), Brugtheaterfestival (2015).Docent in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs).

neem contact op

Jesse van Delft

Opleiding: Docent Theater ArtEZ Arnhem, op dit moment studerend aan de master Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy bij Universiteit Utrecht. Werk: theaterdocent voor o.a Theaterschool Utrecht, Scholen in de Kunst (Amersfoort) en in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs). Kunsteducatie maker voor theatergezelschap Het Houten Huis en kunstenfestival Tweetakt.

neem contact op