Menu

Theaterklas 3 - Productie

Heb je zin om je tanden ergens in te zetten? En ben je gemotiveerd om iedere zaterdag met je groep te werken aan een productie? In Theaterklas 3 onderzoek je nieuwe terreinen op het gebied van theatermaken en werk je toe naar een voorstelling.

De Theaterklassen bij Theaterschool Utrecht starten vanaf 14 jaar. Je kan je talenten ontwikkelen en doorgroeien in Theaterklas 1, 2 en 3. Deze cursussen bieden je verdieping en spelplezier. Samen met leeftijdsgenoten die ook serieus met theater aan de slag willen beleef je een te gekke tijd een heel jaar lang, iedere zaterdag. We bieden je een plek waar je je jezelf kan zijn, waar je jouw fascinaties kan ontdekken en waar je je acteerskills kan verbeteren.

Samen met regisseur Marieke Heerema wordt een concept gemaakt en ga je materiaal verzamelen om uiteindelijk tot een voorstelling te komen. Dit materiaal wordt verzameld vanuit beeldende kunst, films, muziek, thema's of andere zaken die we gezamenlijk interessant vinden om nader te onderzoeken. Naast dit makers onderzoek traint Marieke ook de spelers hun spelvaardigheden.

Marieke Heerema maakt als regisseur beelden die grappig, ergerlijk maar tegelijkertijd ook boeiend zijn. Zij heeft een liefde voor het inzoomen op kleine details en probeert het alledaagse in al zijn lelijkheid te vangen. Uiteindelijk werken we naar een voorstelling toe die herkenbaar is en waar we met een grijns onze eigen ernst kunnen zien. De voorstelling van Theaterklas 3 speelt in de Theaterzaal.

Over de docent

Marieke Heerema

Opleiding: Theaterdocent Academie voor Theater en Dans Amsterdam Werk: theaterdocent bij Maris College (Den Haag), Pouwercollege (Utrecht), Trajectum College (Utrecht). Als regisseur maak ik autonome voorstellingen en ik maak voorstellingen in opdracht voornamelijk in de zorg.

neem contact op