Menu

Theaterweek in de zomervakantie

Theaterweek: Strijden voor kunst

In de eerste week van de zomervakantie gaan wij nog even door met theatermaken, je hoeft je niet te vervelen!

Geef je op voor de Theaterweek tijdens de eerste week van de zomervakantie. Samen maken we in 4 dagen een voorstelling. Tijdens de week houden we ons natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM, de week kan doorgaan.

In deze gekke tijden gaat er weinig aandacht en geld naar de kunst.
Dat is logisch, want theatermaken is niet essentieel. Maar is dat wel zo?
Is het niet juist een goed verhaal of een prachtig lied dat je inspiratie geeft de tijd door te komen?
Is het niet een film of podcast die je even laat wegdromen?
Een live-stream voorstelling die je het gevoel geeft van contact?

In vier dagen maak je samen met docent Noortje een voorstelling die je donderdagmiddag 15.00 uur opvoert voor een klein publiek.

Welke kunst is voor jou belangrijk? Welke muziek is geweldig? Welke verhalen moeten verteld worden aan het publiek? Wij laten zien hoe belangrijk kunst kan zijn, want anders is er na de crisis weinig kunst over!

De dagen starten om 9.30 uur en neem je eigen lunch mee. Wij zorgen voor fruit en limonade. Natuurlijk is het ook vakantie dus gaan we ook naar lekker naar buiten en eten we af en toe een ijsje. Op donderdag om 15.00 uur speel je een voorstelling voor een klein publiek (publiek zit op 1,5 meter afstand). Waarschijnlijk kan iedere deelnemer 1 iemand uitnodigen om te komen kijken.

Over de docent

Noortje Thuis

Opleiding: Vooropleiding Theater Utrecht, Theater Docent ArtEZ Arnhem, op dit moment master cultuurgeschiedenis Universiteit Utrecht. Werk: Freelance theatermaker, theaterdocent, speler, schrijver en gespreksleider. Eigen gezelschappen: Tg Zicht en Tg SPIJS. Verder onder andere bij UCK, Het Klooster, Mind Mix, Toneelgroep Oostpool, Flirt en Buitenkunst. Voorop staat het samen onderzoeken van het leven en vormgeven in prikkelend theater.

neem contact op