Menu

6 sep 2020 Naar Lampje

Na lang wachten konden de cursisten van de productieklas 12-14 jaar zaterdagavond en zondagochtend eindelijk hun productie "Naar Lampje" spelen. Met een heel bijzondere gast in het publiek.

Eigenlijk hadden ze op ons Theaterschool Festival in maart de première willen beleven van hun productie naar het boek "Lampje" van Annet Schaap, de jongens en meiden van onze productieklas 12-14 jaar. Maar vlak nadat de overheid diverse maatregelen tegen de verspreiding van het corona-virus nam moesten we dat festival helaas annuleren. Een paar maanden later, en na een paar middagen repeteren "Hoe hadden we dat ook alweer bedacht?" was het gisteravond eindelijk zover: de voorstelling kon gespeeld worden in onze theaterzaal aan het Domplein.

In het publiek helaas een stuk minder mensen dan in maart de bedoeling was. Maar tussen de ouders en broertjes en zusjes was zaterdagavond ook een belangrijke gast: de auteur van "Lampje", Annet Schaap, kwam kijken hoe de cursisten met docent Jeanine Niemendal, haar boek hadden bewerkt tot theaterstuk.

Gelukkig had zij na de voorstelling ook nog even de tijd om - vol lof - te spreken over het stuk en haar boek. En ook de meegebrachte edities van Lampje konden worden gesigneerd.

Enthousiast geworden over deze productieklas? In het najaar bieden we een soortgelijke cursus aan. Jeanine Niemendal gaat met een groep cursisten aan de slag met de toneelklassieker Peer Gynt van Henrik Ibsen. De cursus start op 30 september en er zijn nog een paar plekken vrij!

Ander nieuws

Kom spelen! Laat je zien! Doe alsof!

24 augustus 2020 lees meer

Eindpresentatie Vooropleiding Theater

1 juli 2020 lees meer
Terug naar overzicht